Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Sem engedéllyel, sem vészkijárattal nem rendelkezett az indiai gyermekkórház, ahol 7 újszülött elhunyt

A kórházban tűz ütött ki, melynek következtében 7 csecsemő életét vesztette.

...svg content...Fotó: EPA/MANISH JAIN
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi rendőrség számolt be arról, hogy érvényes engedély nélkül működött az a gyermekkórház Delhiben, ahol egy tűzvészben 7 csecsemő vesztette életét. A szombaton történt tragédia után letartóztatták a kórház tulajdonosát és az ügyeletes orvost.

A hatóságok első körös vizsgálata során kiderült, hogy a kórházban nem voltak tűzoltó készülékek és vészkijárat sem. A Delhi Vivek Vihar negyedében lévő kórházban keletkezett tűz elborzasztotta és feldühítette a helyieket, főként azután, hogy kiderült, a rengeteg hiányosság masszívan hozzájárult a tragédiához. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Surendra Chaudhary, Shahdara rendőrkapitánya az ANI hírügynökségnek elmondta, hogy a kórház tűzvédelmi engedélye március 31-én lejárt. A dokumentum, mely igazolja, hogy egy épület megfelel a tűzvédelmi előírásoknak, Indiában a 15 méternél magasabb kórházi épületek esetében kötelező.

A rendőrkapitány beszámolójából az is kiderült, hogy a kórház számára csak 5 ágyat engedélyeztek, mégis 10-et telepítettek. A tűz idején 12 újszülött volt a kórházban, akik közül 7-en életüket vesztették, az 5 túlélőt pedig jelenleg egy másik kórházban kezelik.

A rendőrség letartóztatta Dr. Naveen Kichit, a kórház igazgatóját és egy Akash nevű orvost, aki az ügyeletes orvos volt a tragédia idején. Kiderült, hogy Dr. Akash, aki az incidens idején szolgálatban volt, nem rendelkezett az intenzív ellátásra szoruló újszülöttek ellátásához szükséges képesítéssel. Mindkét férfi ellen vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.