Legalább 50 halálos áldozata lehet a pénteki indiai vonatbalesetnek

Orezsa, 2023. június 2. Mentõalakulatok tagjai dolgoznak az indiai Oresza államban történt vonatbaleset helyszínén 2023. június 2-án. A Coromandel Express Kolkatából az ország délkeleti partján fekvõ Csennaiba tartott, amikor kisiklott és a párhuzamosan futó sínekre borult tucatnyi vagonja. Az ellentétes irányból egy másik személyvonat - a Howrah Superfast Express - érkezett, amely nem tudott idõben megállni, így annak is több kocsija kisiklott, a két szerelvény vagonjai egymásra torlódtak. A balesetben legkevesebb ötven ember életét vesztette, több százan megsebesültek. MTI/AP/Press Trust of India
Ázsia
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A helyi média jelentése szerint legalább 50 ember meghalt és 350 megsérült, amikor az ország keleti részén fekvő Orisza államban pénteken összeütközött két személyvonat.

Előzmény:

 

Vasúti tisztviselők szerint a Kalkuttából Csennaiba tartó Coromandel Express egy másik személyvonattal, a Howrah Superfast Expressel ütközött. Közleményében az ország délkeleti részének vasúti szolgálata közölte, utóbbi kisiklott és ekkor akadt össze a Coromandel Expressel. Korábbi beszámolók még arról szóltak, hogy egy tehervonat volt az egyik résztvevő fél.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Hivatalos megerősítés az áldozatok számáról még nincs, de a helyi média beszámolói szerint legalább ötvenen vesztették életüket a balesetben. A névtelenséget kérő vasúti tisztviselők a Reuters szerint attól tartanak, az áldozatok száma ennél jóval nagyobb lehet, az állam főtitkára, Pradeep Jena szerint 350 sérültet szállítottak eddig kórházba.

A helyszínen készült képeken látható, ahogy a mentőcsapatok az egyik összeroncsolódott vonatra másznak, hogy túlélők után kutassanak. Naveen Patnaik, Orisza miniszterelnöke szerint a hatóságok elsődleges feladata most „minden túlélőt kórházba juttatni.”

Az indiai miniszterelnök, Narendra Modi Twitteren jelezte, hogy a mentési munkálatok jelenleg is folynak, és hogy az állam „minden lehetséges segítséget” megad azoknak, akik érintettek a balesetben.