Koronavírusos holttesteket mos partra egy folyó Indiában, a helyiek szerint embertelen a helyzet

Gyászolók koronavírus-járvány következtében elhunyt hozzátartozójuk szabadtéri hamvasztásán az indiai Szrinagar egyik krematóriumában 2021. május 17-én. MTI/EPA/Farúk Hán
not image

Kolláth Benjámin

2021. június 3. - 05:28

Indiában terjedni kezdett több videó, amelyeken kóbor kutyák egy folyó által partra mosott, félig elszenesedett holttesteket esnek Indiában, a helyiek szerint méltatlan a módszer, ahogy az állam az elhunytakkal bánik.

India Uttarakhand államában, a Bhagirathi folyó partján készült több brutális videó arról, ahogy kóbor kutyák emberi holttestekből esznek. A helyiek szerint a félig elszenesedett hullák azután kerültek a partra, hogy a folyó vízszintje az elmúlt napok esőzése miatt megemelkedett.

Egy helyi lakos az NDTV-nek elmondta: „Festés közben láttam tegnap a félig elégett testeket és a kóbor kutyákat, ahogy felfalták őket. A területi hivatalnak azonnal tennie kell valamit, nagyon aggasztó a dolog, az emberség halála.”

Egy másik helyi lakos szerint a koronavírus áldozatainak a holttestét dobhatják a folyó felső részén a vízbe. A helyi tanács elnöke, Ramesh Semwal a lapnak elmondta, miután több panaszt is kapott az eset miatt, kijelölt valakit arra, hogy hamvassza el a partra mosott testeket.

Korábban Uttar Pradesh és Bihar államban is arra panaszkodtak, hogy a Gangesz folyóban rengeteg test lebegett a víz felszínén, a hatóságok szerint azok, akik nem találnak helyet a hagyományos szertartásra, vagy nincs pénzük hamvasztásra, így szabadulnak meg szeretteik földi maradványautól.

Indiában kedden 133228 új koronavírusos esetet és 3205 halottat jelentettek a hatóságok.