Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,61 Ft
Euró
380,65 Ft
Font
443,68 Ft
Bitcoin
44,505 $

Turisták haltak meg Indiában, miután kigyulladt a lakóhajójuk

Bangladesi turisták veszítették életüket India Kasmír térségében, miután kigyulladt több lakóhajó is.

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Ázsia

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A helyi rendőrség beszámolója szerint három bangladesi turista veszítette életét, amikor a Kasmír régióban található Dal-tavon több lakóhajó kigyulladt szombaton. A beszámoló szerint a tűz helyi idő szerint hajnalban ütött ki és gyorsan átterjedt a szomszédos hajókra.

„Három bangladesi állampolgárságú turista veszítette életét az öt, a tűzben elpusztult lakóhajóban” – idézi a Reuters a rendőrségi szóvivőt, aki hozzátette, hét további ember megsérült. Az előzetes vizsgálatok szerint a tüzet egy sérült vezeték okozta. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

A Jammu és a Kasmír régiókba 2022-ben több mint 16,2 millió turista érkezett, ami rekordnak számít, mióta az ország felszabadult a brit uralom alól 1947-ben. A területet a Himalája hófödte hegycsúcsai, a gyors folyású folyók és patakok, valamint a környék tavain horgonyzó lakóhajók miatt látogatják sokan.

A rekord különösen jó hír Narendra Modi miniszterelnök kormányának, ami a muszlim többségű Jammu és Kasmír különleges jogköreit 2019-ben visszavonta azzal a szándékkal, hogy integrálja a két régiót az országba. Kasmírban már több évtizede folyik a harc a szeparatista felkelőkkel, Kasmírt ugyanis a szomszédos Pakisztán is saját területének ismeri el.