Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Az indiai rendőrség hét embert tartóztatott le a pakisztáni krikettgyőzelem megünneplése miatt

Az indiai rendőrség letartóztatott hét muszlim fiatalt, mert állítólag ünnepelték Pakisztán győzelmét India ellen egy vasárnapi krikettmérkőzésen.

Fotó: Unspalsh/Aksh yadav (Illusztráció)
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Yogi Adityanath, Uttar Pradesh állam vezető minisztere, a Bharatiya Janata párt magas rangú személye egy tweetben közölte, hogy hármukat felbujtással vádolhatják, a kiberterrorizmus és a „csoportok közötti ellenségeskedés elősegítése“ vádjain felül, amelyekkel a rendőrség a szerdai letartóztatások után vádolta meg őket.

Egy másik vezető BJP-politikus, Sidharth Nath Singh szövetségi kabinetminiszter az NDTV hírcsatornának azt mondta, hogy az Uttar Prades-i rendőrség a lehető legszigorúbban fog fellépni bárki ellen, aki ünnepelt India veresége után a vasárnapi dubaji T20-as krikett-világbajnokságon rendezett mérkőzés után.  Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

A The Guardian szerint a fiatalok közül hárman, Arsheed Yousuf, Inayat Altaf Sheikh és Showkat Ahmed Ganai az agrai Raja Balwant Singh College mérnökhallgatói és kasmíri származásúak. Azzal is vádolják őket, hogy a közösségi médiában Pakisztánt támogató üzeneteket tettek közzé, ezért a főiskola felfüggesztette őket. A másik három fiatalt Bareillyben, egyet pedig Lucknowban tartóztattak le.

A dzsammui és kasmíri rendőrség két szrinagari orvosi főiskola néhány diákját is letartóztatta, mert Pakisztán győzelmét ünnepelték.

A BJP támogatói és a hindu nacionalisták hűtlenségként vagy árulásként azonosítják az ilyen viselkedést.

A liberálisok elutasítják ezt, mondván, hogy az indiaiaknak szabadon kell támogatniuk, akit csak akarnak a krikettben vagy az élet bármely más területén, és azzal vádolják a hindu szélsőségeseket, hogy eltúlozzák a vádakat, hogy megpróbálják bemocskolni a muszlimokat.

A hosszabbításban fordított Liverpool vezeti a bajnokságot az Arsenal előtt

A Liverpool nem játszott túlzottan jól a Crystal Palace ellen, mégis fordítani tudtak.