Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Ikerek születtek egy mentőben Szeged közelében

Alig néhány perc alatt jöttek világra az ikrek Szeged közelében egy mentőautóban, ami csak kevesen mondhatnak el magukról.

...svg content...Fotó: Facebook/OMSZ
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Bármilyen furcsán is hangzik, ritkák a mentőben születések, de úgy is fogalmazhatnák, hogy nem túl gyakoriak. Az pedig rendkívül ritka, amikor valaki ikreket hoz világra egy mentőautóban, ami legutóbb megtörtént, mert a helyzet úgy hozta, és a mentősöknek be kellett avatkozniuk.

Egy 38 hetes kismama a mentők segítségét kértre a napokban Szeged közelében, majd a mentésirányító azonnal több egységet is riasztott, köztük egy mentőorvosi kocsival és koraszülött mentővel. Röviddel azután, hogy a mentők megérkeztek a helyszínre, a nő fájásai erősödni kezdtek, így a szakemberek felkészültek a szülés levezetésére.

A kismama végül pár perc alatt világra hozta az első gyermekét, akit a testvére követte néhány perccel később. Jó hír, hogy a két kislány rögtön felsírt, majd vizsgálatokat és a helyszíni ellátást követően a büszke édesanyával együtt stabil állapotban szállíthatták kórházba a csecsemőket.

„ Az újszülötteknek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írja az OMSZ a közleményében.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.