Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Igyekeznie kell annak, aki a tavaszi szünetre akar tábort foglalni

A Táborfigyelőt vezető Tóth Béla szerint nincs sok ideje annak, aki a tavaszi szünetre szeretne tábort foglalni, azok ugyanis közel 70%-ban foglaltak.

Zánka, 2023. augusztus 18. Herczegh Anita, a Regõczi Alapítvány kuratóriumának elnöke (j) és férje, Áder János korábbi köztársasági elnök (b2) a családi Erzsébet-táborban Zánkán 2023. augusztus 18-án. Idén százötvenen vehetnek részt a családi Erzsébet-táborokban a Regõczi Alapítvány támogatottjai közül. MTI/Bodnár Boglárka
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

Március 28-án kezdődik és április 8-án ér véget a tavaszi szünet az iskolákban – ez hosszabb, mint amit mostanában megszokhattunk, elsősorban a nyári szünet rövidülésével valósulhatott meg ez, mondta el az Inforádiónak adott interjújában a Táborfigyelőt vezető Tóth Béla.

Ez azt is jelenti, hogy a hosszabb tavaszi szünetben – 11 nap lesz idén – a szülők most is elküldhetik gyermekeiket táborokba, korábban ilyenkor csak két-három napra nyíltak meg ezek, idén már lesz olyan, amely a teljes 11-napos időtartamot lefedi, miután alkalmazkodtak a táborok az új rendszerhez. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Tóth hozzátette, külön örvendetes, hogy mind a táborok sokszínűsége – a kézművestől az életvezetési táboron át az íjászatig -, mind a megcélzott korosztálya megfelelően tág, így nagy eséllyel mindenki talál valamilyen programot, amennyiben szeretné elküldeni pár napra gyermekét.

„A jó hír az hogy még nem késtek el a szülők, mert jelenleg 60-70 százalékos foglaltságon állnak a táborok, de azért nem árt sietni, mert gyorsan változhat a helyzet” – mondta még el, hozzátéve, hogy a táborok közül a ottalvósak a drágábbak, akár 120 ezer forintot is elkérhetnek az embertől a témától és a tábor hosszától függően.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.