Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,389 $

Így válhatott alig néhány hónap alatt prioritássá Xavi új szerződése Barcelonában

Nemrég még egész másként vélekedett a klubelnök.

...svg content...MTI/EPA/JESUS DIGES
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Joan Laporta júliusban még azt nyilatkozta Xavi szerződésének megújítása kapcsán, hogy nem ez az elsődleges feladatuk. A klubelnök akkor elmondta, hogy először egy ütőképes csapatot kell felépíteniük, utána foglalkoznak az edzőkérdéssel – írja a sport.es.

Úgy látszik, hogy utóbbi feladatot sikeresen teljesítették Barcelonában, legalábbis Laporta elnök szerint, más kérdés, hogy a spórolással sem álltak hadilábon a katalánok, hiszen alig 3,4 millió eurót költöttek a nyáron. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Mindezzel szemben 105 millió euróért cserébe értékesítettek játékosokat, így közel 102 millió euróval gyarapodott a kassza, ami rá is fért a klubra. Laportáék ügyesen játszották ki a lapokat, hiszen, Ilkay Gündogan és Inigo Martinez ingyen, míg Joao Felix és Joao Cancelo kölcsönszerződés keretei között érkezett.

Vélhetően az említett „prioritások” között volt a klub anyagi helyzetének megszilárdítása is, a tavalyi szezon két trófeáját követően pedig nem is lehetett kérdés, hogy Xavival képzeli el a jövőt a bajnokcsapat.

Sajtóhírek szerint Xavi új kontraktusa egészen a 2026-os szezon végéig szól majd, ami azt is jelenti, hogy a 2021-ben kinevezett korábbi klublegenda Frank Rijkaard nyomába eredhet. A holland tréner 2003 és 2008 között irányította a csapatot, utána érkezett Pep Guardiola, ők ketten pedig 19 serleget gyűjtöttek a klubnak. Xavi itt még nem tart, de sikeresen összerántotta a bajban lévő csapatot, ami pedig az ő elsődleges feladata volt.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.