Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Így tenné biztonságosabbá az online randiappokat a Tindert is kezelő Match Group

TÉMÁK:
#biztonság
Illusztráció
Egészség/Életmód
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

A Tinder és a cég többi randiappja is bevezetheti a szolgáltatást, melyben rákereshetünk, például elítélték-e korábban zaklatásért a személyt, akivel éppen randira készülünk.

A The Verge számolt be róla, hogy a Match Group felvásárolta a Garbo nevű nonprofit szervezet nagy részét, akiknek szolgáltatása révén egy név és telefonszám segítségével átvilágíthatjuk leendő randipartnereinket. A cég ezt a technológiát elsőként a Tinderen teheti elérhetővé.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Ez annyit tesz, hogy a Tinder felhasználói előéletük alapján is ki tudják szűrni azokat, akiknek például már volt bántalmazás miatt nyilvános rendőrségi ügye, akár távoltartási végzést nyújtottak be ellenük, akár börtönbüntetést róttak ki rájuk.

A Garbo egy blogposztban jelezte, hogy csak azokat a törvénysértéseket tartják majd nyilván, amelyek a genderalapú erőszakot valamilyen szinten érintik, így a közlekedési szabálysértésekre, illetve a drogbirtoklásért kirótt büntetésekre nem kereshetünk majd rá.

Mivel az Egyesült Államokban nyilvánosak ezek az adatok (a nemi erőszakot elkövetőket például külön nyilvántartják), ezért nem valószínű, hogy ez a szolgáltatás hozzánk is elér.