Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Így lángolt a XVI. kerületi uszoda tetőszerkezete (videó)

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Baleset
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Szentmihályi Konrád Ferenc uszoda tetőszerkezete szombaton hajnalban gyulladt ki, a fővárosi tűzoltók pedig azonnal a helyszínre siettek, noha nem volt könnyű dolguk, mivel a tetőszerkezet fából készült, annak kiterjedése pedig több mint 1000 négyzetméter.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, szombaton hajnalban a XVI. kerületi Segesvár utcába riasztották a fővárosi tűzoltókat, ahol kigyulladt a Szentmihályi Konrád Ferenc uszoda tetőszerkezete. A tűzoltók kiérkezésekor a mintegy 2200 négyzetméteres létesítmény több mint ezer négyzetméteres faszerkezetű teteje égett több méteres lángokkal.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A fővárosi rajok tíz kézi vízsugárral és három létrás tűzoltó járműre szerelt vízsugárral oltották el a tüzet. A tűz oltásában tizenhat tűzoltó gépjárművel hetvenegy fővárosi tűzoltó vett részt. A fővárosi hivatásos tűzoltók munkáját a zuglói és a rózsadombi önkéntes tűzoltók is támogatták.

A tűz nagyságát mutatja, hogy a legmagasabb riasztási fokozatban dolgozó tűzoltók csak reggel hat órára tudták a lánggal égést megszüntetni, de még nyolc órakor is tizenhat tűzoltó dolgozott az úgynevezett utómunkálatokon, amelynek során a kisebb izzásokat, füstöléseket szüntették meg.

Az oltás során az épület kiszolgáló részeit, mint az öltözőket, a pénztárat és a veszélyesanyag-tárolót sikerült megmenteni. A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Az épületben a tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott, aki időben elhagyta az uszodát, személyi sérülés nem történt. Igazgatóságunk hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.