Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

Hazáig követett egy idős hölgyet, majd ütlegelte és kirabolta – 9 év fegyházat kapott a férfi

Az eset még 2022 decemberében történt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Emiliano Bar
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint másodfokon 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, akit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és más bűncselekménnyel vádoltak.

A június 19-i ítélet szerint a terhelt 2022. december 4-én délután felfigyelt a vele egy autóbuszon utazó, idős korú, járóbottal közlekedő sértettre és elhatározta, hogy akár erőszakkal is, de megszerzi a nő értékeit. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

A buszról leszállva a sértettet hazáig követte, ahol megpróbálta elvenni tőle a nála lévő szatyrot. Az idős nő megpróbált ellenállni, azonban a vádlott többször ököllel ráütött a nő szatyrot tartó kezére, így végül a sértett elengedte azt. A terhelt ezután a zsákmánnyal együtt elmenekült a helyszínről.

Az eltulajdonított szatyorban – a sértett által korábban boltban vásárolt áru mellett – voltak az idős nő személyes iratai, bankkártyája, mobiltelefonja és készpénze is. A férfi a cselekményével megközelítőleg 23 ezer forintnyi kárt okozott a sértettnek.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Noha az idős nő a kezére mért ütések nyomán 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a korára és az egészségi állapotára figyelemmel, fennállt nála a súlyosabb sérülés kialakulásának reális lehetősége is.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.