Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,438 $

Ilyen időjárás vár ránk vasárnap

Egyre hidegebb idő vár ránk, vasárnap sem lesz túlzottan jó idő.

Fotó: Unsplash/Alfred Schrock
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás vasárnap éjfélig: A csapadék súlypontjával egyre inkább az ország keleti, északkeleti részére tevődik át, miközben nyugat felől lassanként szakadozik, csökken a felhőzet.

Reggelre az északkeleti megyék kivételével – ahol borult marad az ég, és jelentős mennyiségű eső várható, – kiderül az ég. Vasárnap napközben az északkeleti harmadban is felszakadozik, csökken a felhőzet, ott még a déli órákig előfordul eső, zápor, másutt nagyrészt derült, napos idő várható. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A nyugati, északnyugati szelet gyakran kísérik erős, szombat estig néhol viharos széllökések, majd vasárnap délutánra mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +6 fok között alakul, de a szélcsendes délnyugati tájakon -1, -4 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8, 13 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában: Továbbra is erőteljes a nyugat-keleti áramlás Európa fölött, amellyel egymás után érkeznek a ciklonok és frontjaik a szárazföld középső, illetve keleti területe fölé. Emiatt mozgalmas, változékony idő a jellemző.

A Skandináv-félsziget északi felén télies az idő, napközben is 0 fok alatt marad a hőmérséklet. Dél felé haladva ugyanakkor magasabb hőmérsékletet mérnek: a legmelegebb a Földközi-tenger medencéjében van, Spanyolország, Olaszország és Görögország déli részén nem egy helyen 20 fok fölé melegszik fel délutánonként a levegő. A Kárpát-medencében a pénteken érkezett front mögött önálló légörvény képződik, és halad északkeleti irányba, ennek hátoldalán szombat estétől szárazabb levegő érkezik fölénk.

(MTI)