Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Ilyet sem tapasztalhatunk gyakran hazánkban: kettészakadt az ország időjárása

Mint kiderült, több mint 15 fokos különbség volt az országrészek között szerdán.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A HungaroMet Nonprofit Zrt. nemrégiben arról számolt be a Facebook-oldalán, miszerint szerdán több mint 15 Celsius-fokos különbség volt az ország keleti és nyugati részében mért maximumhőmérsékletek között.

Mint írják, az északnyugati tájakon az ilyenkor szokásos 15-16 foknál is némileg hűvösebb lett az idő a viharos széllel érkező hideg légtömeg hatására. De a csütörtökön megosztott bejegyzéshez egy infografikát is mellékeltek.

Eszerint a Komárom-Esztergom vármegyei Vérteskethelyen 12,1 Celsius-fok volt a maximumhőmérséklet. Míg a Dunától keletre továbbra is az átlagosnál jóval melegebb volt, sőt a Hajdú-Bihar vármegyei Bagaméron 28,6 fokig kúszott a hőmérő higanyszála.

Hozzáteszik: az csak 0,4 fokkal maradt el a napi melegrekordtól. Emellett az infografika által arra is fény derült, hogy a Tiszántúlon jellemzően 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál.

„Éjszaka továbbra sem fázhattunk, hiszen 5 és 13 fok közé süllyedt csak a hőmérséklet” – jegyzik meg a Facebook-posztban. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy kedden is nyárias áprilisban volt részünk, megdőlt egy újabb rekord.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.