Sajnos csak részben tart ki a hétvégi jó idő, hétfőtől ismét esőzésekre számíthatunk

Fotó: Unsplash/Daoudi Aissa
not image

Takács Petra

2021. szeptember 26. - 21:01

A meglepően napos és kellemes hétvége után sajnos ismét komorabb időjárásra kell számítanunk.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő lesz kevés gomoly és fátyolfelhővel. Éjjel a Dunától keletre jobbára felhőtlen marad az ég, a Dunántúlra nyugat felől felhőkaréj húzódik. Az éjszaka második felében a Dunántúlon (esetleg a főváros térségében is) már zápor, zivatar kialakulhat. A csapadék helyben is képződik.

Hétfőn az ország délnyugati kétharmadán felhős idő várható, gomolyfelhő-képződéssel, azonban délelőtt még a Dél-Dunántúlon is sokat süthet a nap. Ott összességében többfelé számíthatunk csapadékra, kisebb körzetekben jelentős mennyiséggel.

Eleinte az északi megyékben, középső országrészben, később ettől délebbre is kialakulnak záporok, zivatarok, illetve eső is. Nagy bizonytalanság mellett a Dunántúlon lokálisan több 10 mm is hullhat.

Az északkeleti megyékben viszont késő délutánig a napsütés dominál. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 28 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

(MTI)