Már 68 halálos áldozata van az Ida hurrikánnak

Fotó: Flickr/The National Guard
not image

Takács Petra

2021. szeptember 7. - 12:16

Az Egyesült Államokban tomboló Ida hurrikán halálos áldozatainak száma elérte a 68 főt, néhány embert még mindig keresnek, miközben 600 ezren maradtak áram nélkül.

Az Egyesült Államokban tomboló negyedik kategóriájú hurrikán először augusztus 29-én csapott le a délkeleti parton, és 13 halálos áldozatot követelt Louisiana államban. Az északkeleti partra vándorolva hatalmas áradást hozott magával, ennek következtében New York és New Jersey államokban vészhelyzetet rendeltek el.

New York államban 17, míg New Jersey-ben 27 halottról számoltak be. A vasárnapi adatok szerint Pennsylvania államban 4, míg Connecticut és Maryland államokban egyenként 1-1 a hurrikán áldozatainak száma. 

A legújabb hírek szerint a halálos áldozatok száma összesen elérte a 68 főt, miközben még mindig vannak eltűntek, akiknek jelenleg is zajlik a keresése. Lousiana államban több, mint egy hete mintegy 600 ezer ember kénytelen nélkülözni az elektromos áramot az otthonában – számolt be a Sputnik News.

Az Ida hurrikán nem csak abból a szempontból veszélyes, hogy embereket foszt meg az életüktől, az otthonuktól és az elektromosságtól, de megbénítja az Egyesült Államok kőolaj- és földgáztermelését a Mexikói-öbölben, valamint a műholdképek szerint hatalmas olajszennyezéshez is vezetett.