Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Huszonévesen a II. világháborúban harcolt, ma jótékonyságból sapkákat köt egy minnesotai veterán

A 96 éves Tom Cornish bár a II. világháború után leszerelt, ma is szolgálja hazáját: százával köti a sapkákat, amiket aztán az Üdvhadseregnek adományoz.

...svg content...Illusztráció
Egészség/Életmód
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Cornish, aki egy minnesotai nyugdíjasotthonban él, a koronavírus-járvány alatt tanult meg kötni. Tavaly 400 saját készítésű sapkát adományozott az Üdvhadseregnek, és máig napi szinten folytatja hobbiját, minden általa készített sapkát el tervez adományozni.

A CNN kérdésére, hogy mi vette rá, hogy az Üdvhadseregnek kössön sapkákat, úgy válaszolt: „Sok sapkára lenne szükségük, és valakinek el kell készíteni azokat.” Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Cornish a II. világháború idején az Egyesült Államok haditengerészeténél szolgált, majd a háborúból visszatérve sokat önkénteskedett és öt gyereket nevelt fel azóta elhunyt feleségével, akinek halála óta Cornish maga találja meg a módját annak, hogyan tud segíteni a közösségének.

A koronavírus-járvány berobbanásakor lánya vett neki egy kötőszettet. A veterán már 20 éve űzi hobbiként és elkezdte használni azt. Hobbija egyszemélyes hadműveletté nőtte ki magát, napi két sapkát tud már legyártani és még lakótársai, illetve az ápolók közül is megtanított pár embert, hogy kell kötni.

Amikor arról kérdezték, mit élvez legjobban a hobbijában, elmondta: „Más embereknek haszna van a munkámból. Sokkal jobb, mintha a többiekkel kártyáznék, vagy bámulnék ki az ablakon.”

Veteránként mindig is közel állt Cornishhoz az Üdvhadsereg, de korábban arra is gondolt, hogy árulni fogja a sapkákat. A tavasz beköszöntével babáknak szánt sapkákra vált át, amit szintén el szeretne adományozni, és elmondása szerint „utolsó lehelletéig” szeretne ezzel foglalkozni.

Cornishnak, aki már mindkét koronavírus elleni vakcináját megkapta, egy üzenete is volt azok számára, akik vacillálnak arról beoltassák-e magukat: „Szerintem mindenkinek be kellene. Nem szabad ezzel lutrizni.”

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.