Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Huszonévesen a II. világháborúban harcolt, ma jótékonyságból sapkákat köt egy minnesotai veterán

Illusztráció
Egészség/Életmód
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A 96 éves Tom Cornish bár a II. világháború után leszerelt, ma is szolgálja hazáját: százával köti a sapkákat, amiket aztán az Üdvhadseregnek adományoz.

Cornish, aki egy minnesotai nyugdíjasotthonban él, a koronavírus-járvány alatt tanult meg kötni. Tavaly 400 saját készítésű sapkát adományozott az Üdvhadseregnek, és máig napi szinten folytatja hobbiját, minden általa készített sapkát el tervez adományozni.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A CNN kérdésére, hogy mi vette rá, hogy az Üdvhadseregnek kössön sapkákat, úgy válaszolt: „Sok sapkára lenne szükségük, és valakinek el kell készíteni azokat.”

Cornish a II. világháború idején az Egyesült Államok haditengerészeténél szolgált, majd a háborúból visszatérve sokat önkénteskedett és öt gyereket nevelt fel azóta elhunyt feleségével, akinek halála óta Cornish maga találja meg a módját annak, hogyan tud segíteni a közösségének.

A koronavírus-járvány berobbanásakor lánya vett neki egy kötőszettet. A veterán már 20 éve űzi hobbiként és elkezdte használni azt. Hobbija egyszemélyes hadműveletté nőtte ki magát, napi két sapkát tud már legyártani és még lakótársai, illetve az ápolók közül is megtanított pár embert, hogy kell kötni.

Amikor arról kérdezték, mit élvez legjobban a hobbijában, elmondta: „Más embereknek haszna van a munkámból. Sokkal jobb, mintha a többiekkel kártyáznék, vagy bámulnék ki az ablakon.”

Veteránként mindig is közel állt Cornishhoz az Üdvhadsereg, de korábban arra is gondolt, hogy árulni fogja a sapkákat. A tavasz beköszöntével babáknak szánt sapkákra vált át, amit szintén el szeretne adományozni, és elmondása szerint „utolsó lehelletéig” szeretne ezzel foglalkozni.

Cornishnak, aki már mindkét koronavírus elleni vakcináját megkapta, egy üzenete is volt azok számára, akik vacillálnak arról beoltassák-e magukat: „Szerintem mindenkinek be kellene. Nem szabad ezzel lutrizni.”