Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Valaki húsba rejtett tablettákkal mérgezi a kutyákat Budapesten

Több helyi lakos is beszámolt a négylábújukat ért bestiális támadásokról.

Fotó: unsplash
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Tablettákkal teletűzdelt csalétkekkel mérgezi egy ismeretlen elkövető a kutyákat a XVI. kerületben – számolt be róla több kutyatartó is. Mint azt a Metropol megírta, egyesek az udvarukban találtak a virslidarabokból, melyek a végzetes pirulákat tartalmazták.

Egy nő beszámolója szerint perceken múlt, hogy a fia el tudta venni a kutya elől a kerítésen bedobott falatot. A gazdák éppen ezért óvatosságra intik egymást, úgy vélekednek, hogy az elkövető elfogásáig inkább tartsák házon belül kedvenceiket, megakadályozva ezzel azt, hogy megegyék a mérgezett falatokat. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A mérgezés tünetei sok esetben ismeretlen eredetű vérzés, bágyadtság, köhögés lehet. Nagyon fontos, hogy a tünetek megjelenését követően a lehető leggyorsabban orvosi segítségben részesüljön az állat. Amennyiben ez későn történik meg, úgy sajnos az esetek többségében végzetes a mérgezés.

A jelenlegi törvények szerint az állatkínzók börtönnel néznek szembe, ha kiderül tettük: „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül” – idézte a lap.