Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Hosszú Katinka lett a nagykövete a csepeli önkormányzat gyermekvédelmi programjának

A többszörös olimpiai bajnok Hosszú Katinka úszó lett a program nagykövete.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tovább folytatódott a csepeli önkormányzat tavaly novemberben elindult nagy sikerű projektje, kerület által életre hívott Családmentő Gyermekvédelmi Program, melynek nagykövete Magyarország egyik legnagyobb büszkesége, a többszörös olimpiai, sokszoros Európa- és világbajnok, világkupa győztes magyar úszónő, Hosszú Katinka lett – derült ki a február 6-i, önkormányzati sajtótájékoztatón, melyen Borbély Lénárd csepeli polgármester mellett részt vett Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, sokszoros világ- és Európa bajnok, világkupa győztes magyar úszónő, valamint Pöltl Ákos, az Ifjúságkutató Intézet kutató-szakértője, az MCC vezető oktatója, családbiztonsági szakértő.

A polgármester a programmal kapcsolatban elmondta: tavaly két előadást, illetve workshopot is rendeztek a Családmentő Gyermekvédelmi Program keretében. Az előadássorozat kiemelt célja, hogy az okoseszközök túlzott használatának veszélyei mellett megoldás kínáljon arra, miként óvható meg a gyerekek mentális és fizikai egészsége is: Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

„Ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk, nekünk szülőknek kell megtennünk az első lépéseket. Önkormányzatunk célkitűzése, hogy minél jobban elmélyítsük és országos szinten is hírét vigyük ennek a programnak. Nagy megtiszteltetés, hogy Hosszú Katinka, aki egy igazi példakép, elvállalta e program nagyköveti szerepét és segítségünkre lesz abban, hogy a gyermekeink ne szigetelődjenek el a digitális térben.”

Hosszú Katinka úszó a program nagyköveteként kiemelte, kisgyermekes szülőként látja, hogy a fiatalokat mennyire beszippantja a digitális tér és ennek hosszú távon mennyi negatív hatása lehet a gyerekekre:

„Nagy örömmel vállaltam a program nagyköveti szerepét, minden eszközzel azon leszek, hogy felhívjam a figyelmet erre a problémára. Úgy gondolom, azért is esett rám a választás, mert az úszás teljesen ellentétes azzal, amit a digitális tér kínál. A sport személyiséget fejleszt, jó hatással van az idegrendszerre, kitartásra, fegyelemre tanít. Remélem, hogy ösztönözni tudom a gyerekeket arra, hogy a képernyőhasználat helyett sportoljanak.”

Pöltl Ákos, az Ifjúságkutató Intézet kutató-szakértője, az MCC vezető oktatója, családbiztonsági szakértő elmondta, a gyerekek digitális védelme egy nagyon fontos téma, de rendkívül alábecsült a probléma nagysága:

„A projekt kiemelt jelentőségű hisz, még mindig az a téves narratíva van jelen, hogy a digitális eszközök túlzott használata csak egy átmeneti időszak, amit kinő majd a gyerek. Jól látható ezen a téren is, hogy a család, az iskolai közösség megtartó, preventív ereje nagy. Ugyanakkor a sport, a zenetanulás, a természetben eltöltött idő is olyan tevékenységek, melyek hozzájárulnak az idegrendszer fejlődéséhez. A megoldás egyfelől az ismeretterjesztő előadásokban rejlik, ahol a probléma hátterét ismerhetjük meg, a workshopokon pedig válaszokat kaphatunk arra, hogyan kezeljük ezt a problémát, miként legyünk hiteles szülők, hogyan óvjuk meg a gyermekeink mentális egészségét. Nagy volt az érdeklődés a tavalyi előadások iránt is. A szülőknek fontos, hogy megfelelő módon és időben megfelelő technológiai kompetenciát tudjanak a gyerekeik kezébe adni.”

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.