Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Rendkívül meleg lesz vasárnap, hétfőn és kedden

A HungaroMet Zrt. ezúttal Magas középhőmérsékletre figyelmeztet, aminek megvannak a maga veszélyei.

...svg content...Fotó: Járókelő a hőségben egy párakapunál a budapesti Városháza parkban 2024. június 21-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, hamarosan újabb hőségriasztás lép érvénybe, de már a szombati nap sem lesz hűvös. Meleg idő várható, majd vasárnaptól feljebb kapcsol az időjárás, amire érdemes felkészülni, különösen a gyerekek, az idősek és a krónikus betegek miatt. Ugyanakkor egy teljesen egészséges, erős szervezet is bajba kerülhet, ha nincs meg a folyamatos folyadékpótlás, és a tűző nap erős hatással lehet a szervezetünkre.

A HungaroMet Zrt. arról számolt be, hogy a hét utolsó napján, Vasárnap Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, majd hétfőn és kedden az ország egyre nagyobb részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27°C fölé. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Vasárnapra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területére. A három érintett vármegyében a napi középhőmérséklet 27°C felett alakulhat, ami szintén veszélyes lehet. Baranya, Somogy, Tolna, Fejér, Pest, Heves, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a napi középhőmérséklet 25°C felett lehet.

Hétfőn ugyancsak meleg lesz, és másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyére. Kedden szintén marad a hőség, Fejér és Pest vármegyére ugyancsak másodfokú figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt.

Liner/MTI

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.