Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Hősként ünnepelnek egy 85 éves hölgyet, aki lelőtt egy betörőt

Egy férfi betört az otthonába, mire az idős hölgy a párnája alatt tartott pisztollyal lelőtte a gyanúsítottat.

...svg content...Fotó: Unsplash/Arnav Singhal
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A hatóságok közlése szerint a 85 éves Christine Jenneiahn túlélte az Idaho állambeli Blackfoot közelében lévő otthonában történt megrázó incidenst, miután a 39 éves Derek Condon betört az otthonába, egy székhez bilincselte, pisztollyal ütlegelte és többször megfenyegette, hogy megöli.

Az idős hölgy a nyomozóknak elmondta, úgy határozott, „végezetes erőt alkalmaz”, hogy megvédje magát és fogyatékkal élő fiát, mondván, hogy „most vagy soha” – mivel attól tartott, hogy a gyanúsított ténylegesen meg akarja ölni őt. A 85 éves nő kétszer is rálőtt a gyanúsítottra, aki életét vesztette. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Ryan Jolley, az idahói Bingham megyei ügyész az ügy kapcsán kiadott nyilatkozatában tisztázta, az idős hölgy tette jogos önvédelemként értelmezhető:

„Ez az eset könnyen elemezhető, önvédelem és jogos emberölés történt. Emellett az önvédelem egyik leghősiesebb tettét mutatja be, melyről valaha hallottam.”

Az idős hölgy fegyverrel szállt szembe a betörővel

Jenneiahn, aki vidéken él fogyatékkal élő fiával, a rendőrségnek elmondta, hogy március 13-án hajnali 2 óra körül egy katonai kabátot és fekete símaszkot viselő idegen ébresztette fel, aki az ágya fölött állt, egy pisztolyt és egy zseblámpát rászegezve. Condon az ablak betörésével jutott be a házba, majd Jenneiahnt fejbe ütötte egy pisztollyal, miközben ő az ágyában feküdt.

Condon állítólag bevitte őt a nappalijába, egy faszékhez bilincselte, és „megkérdezte tőle, hogy hol tartják az értéktárgyakat az otthonában, majd egy pisztolyt nyomott a fejéhez”. Amikor a támadó lement a földszintre, és egyedül hagyta a nőt a nappaliban, mire az idős hölgy visszahúzta magát a székkel együtt a hálószobájába, hogy kivegye a párnája alatt tartott pisztolyt.

Visszament a nappaliba, a fegyvert pedig a kanapé karfája és párnája közé rejtette, ami mellett ült, és várta, hogy Condon mit tesz ezután. Condon dühösen tért vissza, amiért az idős nő nem mondta el, hogy fia is a házban tartózkodik, majd ismét megfenyegette, hogy megöli őt. Ekkor a nő a kanapéba rejtett fegyveréért nyúlt, és tüzet nyitott Condonra, kétszer eltalálva a férfit.

Condon állítólag viszonozta a tüzet, ám miután Jenneiahn a hasán, a lábán, a karján és a mellkasán is eltalálta a férfit, a konyhában összeesett és meghalt. Az idős nő 10 órán keresztül ült a székhez bilincselve, míg a fia fel nem jött az emeletre, és át nem adta neki a telefont, hogy hívja a 911-et.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.