Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

A vádak szerint Horváth Csaba több millió forintot zsarolt ki egy cégtől

A helyi parkolási botrány kapcsán azzal gyanúsítják Horváth Csabát, Zugló polgármesterét, hogy több millió forint kifizetésére vett rá egy céget.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) több helyszínen végzett kutatásokat és lefoglalásokat, köztük a zuglói önkormányzat épületében, majd gyanúsítottként kihallgatták a zuglói polgármestert, illetve egy volt helyi politikust.

A nyomozó főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt kezdeményezte a nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálják, a kiterjedt nyomozás során pedig további eljárási cselekmények várhatók – írta az Origo.

A megalapozott gyanú arra épül, hogy Horváth Csaba 2016-ban egyik társával a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett meg egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére igényt tartottak.

Súlyos mentálhigiénés krízisbe sodorta a magyarokat a koronavírus-járvány

Emellett 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezt a céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja befolyását érvényesíteni az ügyre vonatkozóan a cég ellen, majd a gyanúsított legalább háromszor vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt ennek kapcsán.