Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Horvát busztragédia: a balesetet szenvedett busz jó állapotban volt

Fotó: Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án. Tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek, amikor a lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. MTI/AP

Szabó Kata

2022. augusztus 6. - 18:52

Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a balesetet, ám az már bizonyosnak tűnik, hogy a busz jó állapotban volt.

A lengyel közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a Horvátországban balesetet szenvedett autóbusz 2011-es gyártású (wiadomosci.gazeta.pl), Lengyelországban bejegyzett és minden törvényes ellenőrzésen átesett, a műszaki vizsgát pedig idén júniusban végezték el rajta.

Lukasz Jasina, a lengyel külügyminisztérium szóvivője elmondta, a buszon 42 zarándok és két sofőr tartózkodott, majd megerősítette azt is, hogy az összes áldozat lengyel állampolgár.

Vili Beroš horvát egészségügyi miniszter elmondta, az első mentőegységek a baleset után 13 perccel érkeztek a helyszínre, ami után még összesen 16 mentőautót riasztottak a balesethez. A mentősök ezt követően 19 embert súlyos, 13 személyt pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A miniszter szerint az egészségügyi rendszer reggel óta teszi a dolgát, a balesetet szenvedőknek, illetve az áldozatok hozzátartozóinak pszichológus nyújt segítséget, valamint a helyszínen tartózkodik Dagmara Luković lengyel konzul is, aki mindenben áll az érintettek rendelkezésére.

A lengyel külügyminisztérium külön telefonvonalat hozott létre a buszbalesettel kapcsolatban, a rendőrség pedig összeállította és elküldte a horvát félnek azoknak a személyeknek a listáját, akiknek a lengyel buszon kellett volna utazniuk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.