Dollár
397,04 Ft
Euró
418,84 Ft
Font
487,47 Ft
Bitcoin
17,155 $

Hornung: 2010-hez képest 80 százalékkal nőtt az állami bölcsődei helyek száma

Fotó: Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára (első sor, b5), Varga-Bajusz Veronika, a Tempus Közalapítvány főigazgatója (első sor, b3), Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke (első sor b4) és Petneházy Attila korábbi fideszes országgyűlési képviselő a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) családi napján az Országházban 2022. szeptember 3-án. A 2022 a Cselekvő Nemzet Éve kezdeményezés rendezvényét a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával tartják meg. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Hornung Ágnes azt mondja, a kormány megannyi támogatást biztosít a családok számára.

A kormány sokféle támogatást nyújt a családoknak, a családpolitikai intézkedések a családra mint szerves egységre tekintenek – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Hornung Ágnes a Szülők Háza Család – Családi Központ és Bölcsőde Hálózat nyolc új családibölcsőde-egységének megnyitásán azt mondta, a kormányzat 2010 óta azon dolgozik, hogy a családokat támogatni tudja; arra törekszik, hogy a családtámogatási intézkedések rugalmasak legyenek.

A “finomhangolásoknak” – folytatta – három célt kell szolgálniuk. Ezek közé tartozik, hogy az első gyermek minél hamarabb megszülessen; a gyerekvállalás ne jelentsen anyagi terhet a szülőknek;, lehessen minőségi kapcsolat a munka és a család között – fejtette ki.

A kormány számos eredményt tud felmutatni ezen a területen. 2010-hez képest 80 százalékkal nőtt az állami bölcsődei helyek száma, háromszor annyi településen biztosított ez az ellátás, és 2014 és 2021 között 177 milliárd forint állt rendelkezésre bölcsődei helyek bővítésére – sorolta.

A most megnyitott bölcsődéket is működtető Szülők Háza Alapítvánnyal kapcsolatban Hornung Ágnes megjegyezte: az itt dolgozók fantasztikus munkát végeztek az elmúlt tizenöt évben, és sok sikert kívánt a folytatáshoz.

Regős Judit, az alapítvány vezetője elmondta: egy szülőtámogató módszertan alapján segítik a résztvevőket a családdá válás nehézségeinek leküzdésében; segítséget nyújtanak hátrányos helyzetben élőknek, aktuálisan az ukrajnai háború elől menekülő családoknak is.

(MTI)