Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,627 $

Előkerült Horn Gyula Mercedese, immár egy hazai magángyűjtemény részét képezi

A gépkocsi 290 ezer kilométert futott, sérülésmentes, gyári állapotban maradt fenn.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mostantól egy hazai magángyűjtemény részét képezi Horn Gyula egykori autója – szúrta ki a Vezess. Mint kiderült, egy hazai, oldtimerek felújításával és kereskedelmével foglalkozó vállalat, az Oldtimer Automobil Kft. vásárolta meg ezt a Mercedes-Benz C-osztályt.

A Facebookon közzétett bejegyzésben az áll, a járműnek érdekes múltja van, ugyanis 1994-ben öt darab vadonatúj Mercedes-Benz W202 C220 Elegance felszereltségű autót rendelt a Köztársasági Őrezred, ebből négy fekete, egy pedig fehér volt. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Megjegyzik, rádió-adóvevővel és alkalomszerűen használható mágneses, kék villogókkal is ellátták őket. A COS-978 rendszámú, fekete színű jármű 1994-1998 között Horn Gyula és családja részére volt fenntartva, amit hivatali időn kívül az egykori miniszterelnök is vezetett.

Majd Áder János (akkoriban az Országgyűlés elnöke, később köztársasági elnök) magánhasználatú autója lett, amelyet ő és a családja használt 2003-ig. Ezután tartalékos autóként a Kormányőrség Kárpát utcai garázsába került és egészen 2008 januárjáig ott tárolták, amíg le nem selejtezték.

Így tudta megvásárolni a Köztársasági Őrezred egykori parancsnoka a nyugdíjazását követően, aki 15 évig használta a megbecsült Mercedest. A gépkocsi 290 ezer kilométert futott, sérülésmentes, amelyet az Oldtimer Automobil Kft. nem értékesít tovább, megtartják a gyűjteményük részeként.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.