Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Hont András elmagyarázta, ha már Gyurcsány Ferenc nem érti 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Hont András kijelentette: „a választók többsége azt akarta elmondani – az ellenzékiek, nem a fideszesek –, hogy húzzatok már el a vérbe”. 

Gyurcsány Ferenc a Partizán vendége volt, ahol kifejtette, hogy nagyon szépen megpróbálta eltolni a felelősséget magáról és a DK-ról, mondván, hogy a miniszterelnök-jelölt szenvedett vereséget, nem ők.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Hont András ennek kapcsán fejtette ki a véleményét, és emlékeztetett, hogy ez nem az első ilyen helyzet, ugyanis valahogy Gyurcsány soha nem hibás azért, ha vereséget szenvednek. 

„Valóban Gyurcsány Ferenc sem egyéniben, sem csapatban nem szokott vereséget szenvedni. Nem szenvedett vereséget a 2006-os önkormányzati választáson sem – amikor az egész vesszőfutás kezdődött -, hiszen polgármesterjelöltek meg önkormányzati képviselőjelöltek indultak, nem ő.

A 2009-es EP-választáson – amikor az egész baloldal beleállt a betonba – sem szenvedett vereséget, mivel két hónappal a megmérettetés előtt igen bátran lemondott – így a kormányzásáról ítéletet hirdető 2010-es parlamenti választáson sem szenvedett vereséget.

Nem szenvedett vereséget a 2014-es választáson sem, amikor fölzsarolta magát azzal az MSZP-vel közös listára, mely pártot nem sokkal korábban ő szakított szét, de mint kiderült, ez egy fél szavazóval nem hozott többet a baloldalnak.

2018-ban sem szenvedett vereséget, amikor pártjával éppenhogy bejutott a parlamentbe. Az persze kérdés, hogyha igaz, amit a dékások hangoztatnak, hogy a rendszer bármilyen csalásra képes, és az igazi ellenfele Gyurcsány Ferenc, akkor az 5,4% hogyhogy nem 4,6 lett.

Gyurcsány Ferenc pártja és felesége az előválasztáson sem szenvedett vereséget, hiszen az „önmagában egy félreértés”, és érthetetlen, hogy miként győzött a hódmezővásárhelyi polgármester. Gyurcsány szerint a mai napig rejtély, hogy mi volt a választók fejében.

Akkor elmondom én, Feri. A választók többsége azt akarta elmondani – az ellenzékiek, nem a fideszesek -, hogy húzzatok már el a vérbe. A szerencséd, Feri, az, hogy nemcsak te nem értetted meg, hanem az akkori győztes sem. Így számára is marad az, hogy örök időkig mesélheti, hogy igazából miért nem szenvedett vereséget. Ám abban a – jelentős kisebbségben lévő, de így is többszázezres – körben, ahol politika helyett ennyi is elég, már tényleg te vagy a nyertes” – írta Hont.