Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Hónapokkal szabadulása előtt megszökött a börtönből, 40 évet kapott

Alig pár hónap volt csak vissza hétéves börtönbüntetéséből, ám a rab jó ötletnek találta a szökést. Ezért most további 40 évre rács mögé kerül.

...svg content...Fotó: Unsplash/Vanessa Werder
Epic
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nem tudni, mire gondolhatott a költő: egy Mississippi állambeli férfit hétfőn 40 év állami börtönbüntetésre ítéltek, amiért tavaly megszökött egy büntetés-végrehajtási intézetből, majd három embert fegyverrel fenyegetett, alig néhány hónappal azelőtt, hogy hétéves büntetését letöltötte volna.

A CBS News jelentése szerint a 21 éves Shunekndrick Huffman bűnösnek vallotta magát kétrendbeli emberrablásban, Bubba Bramlett Rankin megyei kerületi ügyész közlése szerint pedig végül a kerületi bíróság bírája 40 év állami börtönbüntetésre ítélte a fiatalembert. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Huffman 2022 augusztusában szökött meg a Central Mississippi büntetés-végrehajtási intézetből, s már majdnem teljesen letöltötte a súlyos testi sértésért kiszabott hétéves büntetését, hiszen decemberben már szabad emberként sétálhatott volna ki a börtönből, ő inkább megszökött.

A szökés után betört egy közeli házba, és órákon át fegyverrel tartotta fogva a ház tulajdonosát és két lányát. Huffman ezután ellopta az egyik túsz autóját, majd össze is törte, végül pedig a közeli Mississippi Állami Kórház kampusza felé menekült. Huffmant egy szemetesben elbújva a kampusz egyik épülete közelében találták meg az egyenruhások, s letartóztatták.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.