Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,55 Ft
Euró
381,62 Ft
Font
444,64 Ft
Bitcoin
43,678 $

Mióta itt jártál:

Holtan találták Mexikó első nyíltan nembináris bíráját

Jesús Ociel Baena Saucedót hétfőn holtan találták otthonában.

Fotó: Unsplash/Madhav
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jesús Ociel Baena Saucedót, Mexikó első nyíltan nem bináris bíráját és prominens LMBTQ-aktivistáját partnerével együtt hétfőn holtan találták közös otthonukban, Aguascalientesben, a fővárostól közel 500 kilométerre északnyugatra fekvő államban.

Rosa Icela Rodríguez mexikói biztonsági miniszter a tragédia kapcsán eddig csak annyit osztott meg, hogy a bíró halálának oka egyelőre ismeretlen, ám Jesús Figueroa aguascalientesi főügyész közlése szerint egyelőre nem találtak arra vonatkozó bizonyítékot, hogy bűncselekmény történt volna. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Rodríguez Andrés Manuel López Obrador elnök hétfői sajtótájékoztatója keretében osztotta meg, folyamatban van a nyomozás az ügyben. Az ügyészség nem sokkal később közölte, az előzetes megállapítások szerint a tetthelyen kívül nem találtak vérnyomokat, s kizárható, hogy egy harmadik személy közrejátszott volna a halálesetekben.

Továbbra sem tudni, mi okozta halálukat, a hivatal csak annyit árult el, egyikük kezénél egy vágóeszközt találtak. Noha első körben kizárták az idegenkezűséget, a CNN jelentése szerint a hatóságok megjegyezték, mivel Jesús Ociel Baena Saucedo nyíltan nembináris volt, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy esetlegesen gyűlölet-bűncselekmény történt.

Hivatalos: 2025-ben debütál a The Last Of Us 2. évada

Az HBO már korábban is jelezte, hogy 2025-nél korábban nem számíthatunk a második évadra, most azonban hivatalosan is megerősítették.