Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Hollywoodi üldözés: kutyával és drónnal kaptak el egy betörőt Vértesszőlősön

A férfi a betörés után menekülőre fogta, ám balszerencséjére az egyenruhások a legmodernebb technikát vetették be elfogására.

...svg content...Fotó: Unsplash/Marisa Teruel
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint börtön várhat arra a betörőre, aki egy vértesszőlősi lakóházba bemászva rengeteg aranyékszert és közel egymillió forint készpénzt lopott el. A vádirat szerint a férfi 2021. december 4-én bement egy vértesszőlősi ház udvarára a kerítésen át, majd metszőollóval az egyik ablakot befeszítette.

Végül az ablakon keresztül bemászott az étkezőbe, és a házból ellopott 900 ezer forintot, valamint több aranyékszert. Az arany ékszerek értéke összesen 842.810 forint. Az egyenruhások DNS alapján sikeresen azonosították a férfit, majd 2022. december 13-án próbálták elfogni, ő azonban a ház ablakán kiugrott és elszaladt. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A férfit menekülés közben a nyomozó hatóság kutyával és drónnal követte, így fogta el. A lopás miatt már büntetett – különös visszaeső – férfival szemben az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság börtönbüntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.