Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Hőhullám perzseli Ausztrália partjait, csaknem 44 fokot mértek

Három éve nem volt ilyen hőség Sydneyben.

Fotó: unsplash
Ausztrália és Óceánia

Bense Róbert

Szerkesztő

A szombat délutáni órákban 40 fokot mértek a belvárosi Observatory Hill-i meteorológiai állomáson, ami csaknem 15 fokkal melegebb a város decemberi átlaghőmérsékleténél.

A Sydney nyugati peremén fekvő Richmondban ennél is nagyobb forróság volt, 43,8 fokos maximumot regisztráltak, Anthony Albanese miniszterelnök sajtótájékoztatón figyelmeztette az embereket a hőségre. Soron kívül Akár 21 fok is lehet szerdán, csak fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést

„Az éghajlatváltozás az emberek egészségét és a környezetünket is veszélyezteti, és el kell ismernünk, hogy átfogó válaszlépésekre van szükség. Itt az ideje, hogy vigyázzunk egymásra” – fogalmazott.

Mindeközben a tűzoltók csaknem hetven bozóttűzzel küzdenek, az oltási munkálatokat pedig tovább nehezíti a száraz és szeles időjárás – számolt be róla a CNA.

A mentőszolgálat egyetlen nap alatt 20%-kal több hívást kapott, Mark Gibbs, az új-dél-walesi mentőszolgálat főfelügyelője ezért arra kérte a lakosságot, hogy kiemelten figyeljenek az idős embertársaikra, és maguk is ügyeljenek arra, hogy elkerüljék a kiszáradást.

Félő, hogy Ausztráliában újra bekövetkezhetnek a 2020-ban tapasztalt tragikus események, amikor óriási területeken pusztítottak tüzek, 33 ember halálát okozva.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.