Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

Hivatalos személyek elleni tömeggyilkosságot tervezett egy Vas vármegyei nő

A nő több fenyegető e-mailt is küldött, noha a bíróságon tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Fotó: ugyeszseg.hu
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ügyészség beszámolója szerint a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványának megfelelően a nyomozási bíró emberölés előkészületének bűntette miatt letartóztatta azt ötvenes éveiben járó nőt, aki hivatalos személyeket e-mailben megöléssel fenyegetett.

A bíróság a regionális nyomozó ügyészség indítványával egyetértve, tegnapi végzésében – a bűnismétlés veszélyére tekintettel – a gyanúsított letartóztatását elrendelte, amely döntés azonban nem végleges, mert a terhelt védője fellebbezést jelentett be ellene. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A nő a letartóztatása tárgyában tartott bírósági ülésen és a nyomozás során történő gyanúsítotti kihallgatásán sem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

Beadványban és e-mailben fogalmazta meg fenyegetéseit

A megalapozott gyanú szerint a nő 2023 augusztus második felében két beadványt is küldött az ügyészség több szervezeti egysége, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat elektronikus levelezési címére, amelyekben közölte, hogy 12-13 személyt készül megölni. A gyanúsított által megfenyegetett hivatalos személyek között voltak ügyészek, rendőrök, a gondnokság alá helyezése iránt folyamatban lévő polgári peres eljárásban eljáró bíró, továbbá egy járási hivatal korábbi vezetője.

Beadványaiban a nő azt is előadta, hogy céljának eléréséhez egy társkereső oldalról keresett partnert magának, akit meg akart ölni azért, hogy az autóját elvegye, s azzal induljon felkutatni a megölni kívánt személyeket.

A beadvány szerint erre azért nem került csak sor, mert az illető nem talált oda a nő lakcímére, akit egyébként egy számszeríjjal várt, amelybe egy négy élű, vadászheggyel szerelt nyílvessző volt betöltve. Beszámolt arról is, hogy ezen túlmenően is rendelkezik az élet kioltására alkalmas íjakkal, illetve ehhez szükséges nyílvesszőkkel és lőfegyverrel is.

A fenti személyek megölésére irányuló szándékával a nő később sem hagyott fel, a különböző hatóságoknak megküldött további beadványaiban megismételte fenyegetéseit. A nő ingatlanában végzett kutatás során a hatóságok lefoglaltak egy számszeríjat, két reflexíjat és számos különböző hosszúságú fémheggyel rendelkező fa, illetve alumínium nyílvesszőt.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.