Hivatalos: Georginio Wijnaldum elhagyja a Liverpoolt, a PSG ingyen szerződteti

Toni Kroos, a Real Madrid (b) és Georginio Wijnaldum, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Peter Powell
not image

Borbély Fanni

2021.június.10 - 16:22

A 30 éves Wijnaldum a Premier League és a Bajnokok Ligája megnyerése után távozik Liverpoolból.

Hivatalossá vált, hogy Georginio Wijnaldum a Paris Saint-Germainhez igazol, miután június végén lejár a szerződése a Liverpoollal. Wijnaldum, aki jelenleg Hollandia csapatkapitányaként készül az Euro 2020-ra, 2024-ig szóló szerződést kötött a PSG-vel.

A 30 éves Wijnaldum egy barcelonai ajánlatot is fontolgatott, miután úgy döntött, hogy az Anfieldtől távol, egy új kihívás elé néz, s végül úgy döntött, hogy Mauricio Pochettinóhoz csatlakozik a PSG csapatába, amely évi 8 millió font körüli összeget fog neki fizetni.

A PSG már hivatalos Twitter-fiókján is közzétette a hírt:

“Európa egyik legjobb klubjához csatlakozom. A PSG az elmúlt években bizonyította ezt a státuszát, és biztos vagyok benne, hogy együtt, a szurkolóink kedvéért még tovább és még magasabbra juthatunk”

– mondta Wijnaldum.

Wijnaldum ötéves liverpooli pályafutása alatt megnyerte a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját, valamint az UEFA Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is. Egy felejthetetlen gólt is szerzett, amikor a Nou Campban elszenvedett 3-0-s vereség után visszavágtak a Barcelonának, hogy 4-0-ra legyőzzék az Anfielden, és bejussanak a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Az Independent értesülései szerint a szezon utolsó napján Wijnaldum így nyilatkozott:

“Az egyetlen dolog, amit valószínűleg megbánok, hogy nem tudtam bajnoki címmel vagy díjjal távozni, az nagyon-nagyon jó lenne nekem, a szurkolóknak és mindenkinek”.