Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,276 $

Hírességek vették elő Elon Muskot a Twitteren a fizetős kék pipa miatt

Fotó: Unsplash/Souvik Banerjee
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Elon Musk közölte, szombaton lejár a határidő, így a felhasználóknak addig van idejük arra, hogy fizessenek, ellenkező esetben elveszítik verifikált státuszukat.

Az Al Jazeera jelentése szerint olyan hírességek vették elő Elon Muskot a Twitteren, mint például William Shatner és Monica Lewinsky, de számos újságíró és közismert személyek is masszív kritikákkal illetik a milliárdost, amiért hamarosan elveszíthetik kék pipájukat, mely korábban segítettek igazolni a platformon, hogy valós személyek.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A verifikációt csak havi 11 dolláros ( 3917 forint) összeg ellenében használhatják tovább, ám számos híresség, újságíró és ismert személy vágott vissza Musknak nyilvánosan, mondván, nem akarnak fizetni egy olyan szolgáltatásért, melyet eddig is ingyen kaptak.

Hónapokig tartó késlekedés után pedig Musk elsöprő örömmel közölte, hogy szombaton lejár a határidő, így a hírességeknek, újságíróknak és másoknak, akik eddig ingyenesen tudták verifikálni magukat, fizetniük kell. Ellenkező esetben elveszítik igazolt státuszukat.

Miután Musk tavaly októberben felvásárolta a Twittert 44 milliárd dollárért, mára csupán 20 milliárd a platform értéke, ám még ennél is komolyabb probléma, hogy a Twitter bevételei Musk átvétele óta jelentősen megcsappantak, hiszen a hirdetők egymás után fordultak el a platformtól.

Musk pedig nyilvánvalóan a fizetőssé tett verifikációval (is) arra törekszik, hogy valahogyan visszahozza a kiesett bevételt. Csakhogy ezzel a lépéssel azt érte el, hogy széles körben úgy vélekednek a döntésről, mint a korrupció szimbólumáról.