Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Már legkevesebb 40 áldozata van Himalájánál történt áradásnak

Rengeteg az áldozat a Himalája területén tapasztalt gleccsertó áradása miatt, és félő, hogy tovább fog nőni a halottak száma.

...svg content...Fotó: Unsplash/Boudhayan Bardhan
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban írtunk, az indiai hatóságok csütörtöki közlése szerint legkevesebb 14 ember meghalt, további 102 pedig eltűnt az érintett területen. Egy északkelet-indiai himalájai gleccsertó átszakadása okozta a tragédiát.

Jelentős mennyiségű víz zúdult le, melynek hatására hidakat rántott magával. A helyszínen készített felvételek láttán is sejteni lehetett, hogy valószínűleg sokkal több halottra kell számítaniuk a hatóságoknak. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Időközben ez megerősítést nyert, mert a Sky News azt írja, már legalább 40 áldozatról tudni, akik nem élték túl a gleccsertó áradását. Az árvíz még szerdán indult meg, amikor egy gleccsertó vize átszakított egy vízerőmű gátját, majd áradást okozott az északkelet-indiai Szikkim régióban található Lachen-völgy városaiban.

Legkevesebb 22 ezer ember érintett az áradásban, és úgy tudják, mintegy 3000 turista rekedt a térségben. Csütörtökön még 18-ra tették a halálos áldozatok számát, ami péntekre 40-re növekedett.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.