Hiába a tilalom, egy étterem normális menetrend szerint várja a vendégeket nap mint nap
Egy vancouveri étterem-tulajdonos megelégelte, hogy szigorítások sorozatával lehetetlenítik el a munkáját, ezért úgy döntött, annak ellenére kinyit, hogy pénzbírságok garmadájával szankcionálhatják.
A legújabb kanadai törvények értelmében április 19-ig kizárólag elvitelre lehet ételeket felszolgálniuk a vendéglátóhelyeknek, a Gusto étterem tulajdonosa azonban továbbra is engedélyezi a beltéri tartózkodást a vendégek számára.
Az étterem vezetője, Federico Fuoco a CTV News televíziócsatornának adott interjújában elmondta, nem fogja követni az ideiglenes tiltást és rendeleteket, szerinte ugyanis a szabályokkal a vállalkozások ellehetetlenítését célozta meg a kormány.
Fuoco hozzátette, éttermében továbbra is követik a közösségi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedéseket és a beltéri kapacitásukat is csökkentették 40 ülőhelyről 10 székre, azonban senkitől sem akarják megtagadni annak a lehetőségét, hogy bent fogyasszák el ebédjüket vagy vacsorájukat.
„Úgy gondolom, hogy felnőtt emberként bárki el tudja dönteni, mit szeretne. Bejöhetnek, és szabadon étkezhetnek. Ha biztonságban érzik magukat nálunk, akkor szeretettel várjuk a vendégeket, akiket ki is szolgálnunk. Ha mégsem, akkor nem muszáj beülniük, senki sem kényszeríti őket.”
Fuoco amiatt aggódik, hogy nem tudja kifizetni 30 alkalmazottját, akiknek viszont nem tudnának maguknak új állást találni, ha létszámcsökkentést hajtana végre a tulaj, ezért más opciója nem maradt, csakis a nyitás.