Autóra dőlt fa, megrongált tető, kidőlt villanyoszlop – nem unatkoznak a tűzoltók a viharos szél miatt

Fotó: Unsplash/Khamkéo Vilaysing
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orkán erejű szél igen sok munkát ad a tűzoltóknak, a katasztrófavédelem beszámolója szerint ugyanis jelentősen megnövekedett a heves széllel kapcsolatos bejelentések száma.

A katasztrófavédelem honlapján számolt be a viharos szél okozta károkról, és az ehhez kapcsolódó lakossági bejelentésekről. Azt írják, rövid időn belül több mint ötven helyre riasztották Budapest hivatásos és önkéntes egységeit a viharos erejű szél okozta károk miatt.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

A XXI. kerületben személygépkocsira dőlt egy fa a Rakéta utcában, a II. Rákóczi Ferenc úton egy társasház bádoglemezét bontotta meg a szél, míg a Kiss János altábornagy utcában a lemeztetőt rongálta meg a viharos erejű szél. Az I. kerületben úttestre dőlt egy fa, amely akadályozza a forgalmat.

A XXIII. kerületi Vetés utcába is riasztották a tűzoltókat, ahol villanyoszlopot döntött ki a szél. A Kenyér utcában pedig egy veszélyesen megdőlt fát távolítanak el a tűzoltók. A XI. kerületi Naprózsa utcában egy oszlop megdőlt, a fővárosi hivatásos tűzoltók megszüntetik a veszélyhelyzetet.

A XVIII. kerületi Endrődi Sándor utcába azért kérték a tűzoltók segítségét, mert megbontotta a szél egy családi ház tetejét. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Eközben az Útinform is közzétett pár hasznos információt a zord időjárás kapcsán, s azt írják, a közlekedést nagyban befolyásolja a heves szél, a Kisalföldön, a középső országrészben, a Mátrában, a Jászságban, a Hajdúságban és a Nyírségben közepes, illetve erős szél fúj, ezért érdemes fokozottan figyelni az utakon.