Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Minden, amit a helyközi közlekedés új tarifarendszeréről tudni lehet

Jövő pénteken indul a hazai helyközi közlekedés új tarifarendszere, a MÁV pedig közzétette a legfontosabb tudnivalókat.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, március első napjával új tarifarendszert vezetnek be a helyközi közlekedésben, melynek értelmében a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet 2024. március 1-től a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja minden értékesítési csatornáján.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak nyilatkozva ennek kapcsán megosztotta, a fővárosi közgyűlés jövő szerdán dönt a megállapodásról, de az új rendszerre való átállás technikai előkészületei már javában zajlanak. Az általános főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

„A vármegyebérleteket árulni fogjuk, de az országbérletet is, minden csatornán. Ebben állapodtunk meg. A MÁV is árulni fogja a mi termékünket. Ebben folyamatosan munka, és március 1-jéig végezni fog a BKK ezzel. Én azt gondolom, hogy még talán előtte is pár nappal is. Fontos, hogy a jövő heti közgyűlés fogadja el azt a szerződést, amely az Építési és Közlekedési Minisztérium, a főváros, a BKK és a MÁV-Volán, illetve cégei között köttetik, amely az utolsó pontot is rárakja erre a vitára, és végre lehet abban az új rendszerben használni kölcsönösen egymás közösségi közlekedési eszközeit.”

Noha az automaták központiak lesznek, azt szeretnék, ha a BudapestGO appon keresztül is elérhető lenne minden. Kiss Ambrus megjegyezte, az ezzel kapcsolatos fejlesztés is hamarosan befejeződik. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a legfontosabb tudnivalókról a MÁV-VOLÁN-csoport tájékoztató weboldalt indított, mely már mindenki számára elérhető a www.ujtarifa.hu weboldalon.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.