Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Segélyhívásra reagáltak, de lezuhant a hegyimentőket szállító helikopter

A gép egyik utasa szerint mintegy 4500 méteres magasságban repültek, amikor hirtelen „puffanást” hallottak.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok és az olasz nemzeti hegyimentő szolgálat közlése szerint egy olasz mentőcsapat helikopterbalesetet szenvedett a hétvégén, miközben egy hegymászón próbáltak segíteni. Csodával határos módon túlélték az incidenst, majd folytatták a mentést, kiszabadították a bajbajutottat. Végül mindannyiukat kórházba szállították.

Mint kiderült, a hegyimentők szombaton egy segélyhívásra reagáltak, miszerint egy hegymászó lezuhant egy szakadékba a Monte Rosán. A gép egyik utasa a Corriere della Sera című olasz napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy mintegy 4500 méteres magasságban repültek, amikor hirtelen „puffanást” hallottak. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

„Egy pillanat alatt történt az egész. Nem értettük a dolgot. Fogalmam sincs, mi történt, de az tény, hogy nem sokkal azután, hogy kiérkeztünk a helyszínre, a helikopter megsemmisült” – fogalmazott. A Fox News szerint már zajlott a mentés, amikor a gép váratlanul lezuhant a hegy felső gleccserénél, a roncsokat később egy hegyi kunyhó alatt találták meg.

A legénység azonban komolyabb sérülés nélkül túlélte: miután kijutottak a gépből, folytatták a küldetést, biztonságba helyezték a hegymászót. Ezt követően a svájci Zermattból érkezett egy helikopter, amely felvette a mentőcsapat tagjait és a hegymászót, hogy leszállítsa őket a völgybe. Később mindenki orvosi vizsgálatban részesült, de a jelenlegi állapotukról nem közöltek információt.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy néhány napja orosz turisták egy csoportját kirándulás közben betemette egy lavina, amelyet követően motoros szánt és helikoptert is bevetettek a felkutatásukra. Míg február végén négyen vesztették életüket egy lavinában Franciaországban, többen pedig megsérültek. Nagyjából ötvenen vettek részt a kutatásban.

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.