Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

A háziorvos és az ügyelet is hazaküldte, másnapra elhunyt egy 13 éves lány – az NNGYK vizsgálódik

A kislány tüdőgyulladásban vesztette életét, noha ha az orvosok időben felismerték volna, még mindig élhetne, így az NNGYK vizsgálatot rendelt el.

Fotó: Liner
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tragikus ügyben indított vizsgálatot a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) az MTI értesülései szerint: az NNGYK hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el a tüdőgyulladásban meghalt nagyecsedi lány ügyében. Sajtóértesülések szerint a 13 éves lány azt követően hunyt el, hogy a háziorvos, majd az orvosi ügyelet is hazaküldte.

A megtört szülők feljelentést tesznek kislányuk halálának ügyében, s megosztották, lányuk a múlt hétvégén lett beteg, ezért hétfőn háziorvoshoz vitték. Csakhogy a háziorvos influenzaszerű vírus általi fertőzést állapított meg, és otthoni kúrálást ajánlott, mivel pedig aznap éjszaka a lánynak 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők kedd reggel hívták a rendelőt.

A rendelőben végül azt a tanácsot kapták, hogy láz esetén reggel vigyék vissza a háziorvoshoz. A lány állapota azonban folyamatosan romlott, kedd estére már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek, de innen is hazaküldték őket. Két órával később a lány vért hányt és fájt a szíve, így a szülők azonnal a gyermeksürgősségire rohantak vele.

A szülők azt is elárulták, hogy a kórházban nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyermeket, ám tekintettel egyre rosszabbodó állapotára, a lányt ezt követően mentő vitte a nyíregyházi kórházba, ahol az intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott, és szerda reggelre életét vesztette.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.