Hazard a feltámadás útjára lépett – mégis van helye a Real Madridban

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 28. - 10:03

Eden Hazard nagy reményekkel érkezett Madridba két évvel ezelőtt, azonban ma ott tart, hogy nincs biztos helye a csapatban, meg kell küzdenie önmagával és a szurkolókkal is.

Másfél órával a Real Madrid Villareal elleni találkozója előtt érkezett a hír, hogy Eden Hazard ismét nem kap szerepet a kezdőcsapatban. Vinicius kezdett a bal szélen, Asensio a Mallorca elleni kiemelkedő teljesítménye után a középpálya szélén, Rodrygo pedig a jobbszélen, aki a Valencia ellen is kiválóan játszott. Ancelotti úgy döntött, nem kockáztat, folytatja azt a taktikát, amely sikerese működött a Mollarca elleni gólzáporos győzelem alkalmával. 

A mérkőzésen Viniciusnak és Benzemának is mindössze egy-egy kapura lövése volt, a 73-ik percben csereként Modric helyére beálló belga játékos némi felfrissülést hozott a csapatba. Az utolsó húsz percben 10 kísérletből 8 jó passzt adott, segítette a támadásokat, kialakított helyzeteket, még egy jó keresztlabdát is beadott, amelyből Isco akár gólt is szerezhetett volna.

Hazard azonban nem elégedhet meg ennyivel, hiába volt az egyik legjobb a Valencia és a Villareal ellen is, eddig egyetlen egy gólpasszt tudott csak adni a szezon során. Tudja, hogy a jövője a jelenlegi teljesítménytől függ, nem pazarolhatja el azokat a perceket, amelyeket Ancelotti ad neki. 

Az as.com szerint a belga játékosnak három tényezővel kell megküzdenie. Először is azokkal a játékosokkal, akik az ő posztján remek teljesítményt nyújtanak: Rodrygo, Vinicius és Asensio. Másodszor saját magával kell összhangban lennie, vissza kell térnie ahhoz, aki 2018-ban az oroszországi világbajnokságon lenyűgözte a világot. Harmadrészt pedig ott vannak a szurkolók, akik kezdetben hatalmas ovációval fogadták, azonban ma már nem csodálkoznak, hogyha a kispadon találják a játékost. 

A mérkőzés után sajtótájékoztatón Ancelotti kiemelte, hogy Hazard lehetőséget fog kapni a következő meccseken: kedden a Sheriff Tiraspol ellen a nemzetközi porondon, jövő vasárnap az Espanyol ellen Barcelonában, a válogatott szünet után a bilbaóiak ellen otthon, majd Ukrajnában a Shakhtar ellen. Ezután október 24-én következik az El Clásico Barcelonában. 

A belga ezen a négy mérkőzésen újabb próbatétel elé néz, mind a szurkolók, mind önmaga számára, azonban Eden Hazard alakja körül kezdenek megjelenni a feltámadás első jelei.