Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Hazaküldtek egy kislányt az iskolából az afrohaja miatt, felháborodás lett belőle

Fotó: Unsplash

Bense Róbert

2022. október 28. - 15:13

Azért küldték haza a kelet-londoni iskolából, mert a többiek nem látták a haját a táblától. Az évkönyben szereplő fotóján is egy régebbi kép szerepelt.

Óriási felháborodást váltott ki Ruby Williamsnek az esete, akit két évvel ezelőtt afrohaja miatt küldtek haza az iskolából. Ruby iskolai évkönyvébe is egy évekkel azelőtti fotó került, amin még más volt a frizurája.

Soron kívül Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

Azóta kiderült, hogy nem Ruby esete volt az egyetlen, 2018 óta csaknem 50 esetben érkeztek bejelentések hajviselettel kapcsolatos diszkrimináció miatt az Egyenlőségi Tanácsadó és Támogató Szolgálathoz.

Véget akarnak vetni a diszkriminációnak

Az Egyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság (EHRC) meglátása szerint az egyes frizurákra – például a copfokra, és különböző hajfonatokra vonatkozó iskolai szabályok jogszerűtlenek lehetnek – írja a Metro.

Jackie Killeen, a szervezet egyik tagja elmondta, hogy a haj alapján történő megkülönböztetés súlyos és hosszú távú következményekkel járhat az áldozatok és családjaik számára.

„Nagy-Britannia egyenlőségi szabályozó hatóságaként véget akarunk vetni annak, hogy a tanulókat a külsejük miatt igazságtalanul különböztessék meg az iskolákban” – mondta, ezért segédanyagokkal látják el az iskolákat, hogy megelőzzék a diszkriminációt.