Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Itt az áprilisi tél: kifehéredett a táj a Mátrában

Hétfő reggelre igazi téli tájjá változott át a Kékestető.

...svg content...Fotó: Időkép.hu
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vasárnap este intenzívebb csapadékmező érte el az Északi-középhegységet. A hőmérséklet sokfelé 0 Celsius-fok alá esett, így az eső gyorsan havazásba váltott át: hazánk legmagasabb pontján, a Kékestetőn nagy pelyhekben esett a hó.

Az Időkép webkamerájának felvételei alapján órákon át esett a hó, így hétfő reggelre téli tájjá változott át a Mátra – írja az Index. De az Astromet Facebook-oldalán szintén intenzív havazásról számolt be. A hóréteg gyorsan gyarapodott, fél óra alatt csaknem 2 centiméter csapadék esett – emelték ki.

Mint azt már megírtuk, az egybefüggőbb csapadékzóna csak hétfőn napközben hagyja el hazánkat északkelet felé. Mögötte helyenként kialakulhat záporeső. Záporoktól, zivataroktól függetlenül a Dunántúlon és az északkeleti tájakon erősödhet meg az északias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de a kevésbé felhős és szélárnyékos nyugati tájakon gyenge fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 15 fok között alakul.