Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,35 Ft
Euró
391,02 Ft
Font
457,12 Ft
Bitcoin
56,758 $

Fokozódott a hóhelyzet szerda estére a fővárosban

A szerda estére havazásba váltó eső miatt a BKK több budai hegyvidéki járat menetrendjét módosítani kellett, míg a Dunántúlon van, ahol 30 centis hótakaró keletkezett.

Zalaegerszeg, 2023. december 6. Szabolcs Péter Sakkozók címû behavazott szobra Zalaegerszegen 2023. december 6-án. MTI/Katona Tibor
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Szerdán estére az ország középső részén napközben indult eső havazásba fordult és az Index írt arról, hogy ez fennakadásokat okoz a közlekedésben a budai, hegyvidéki területen.

A lap megkeresésére a BKK megerősítette, hogy gondokat okoz a tömegközlekedésben a havazás és hogy egyelőre nem tudják megmondani, mikorra tudják megoldani a problémákat. Soron kívül Ködbe borult a Balaton hétfő reggel, lenyűgöző felvételen a ködfal

A beszámoló szerint nem közlekedik a 60-as, a 60A, a 22-es, a 22A, a 155-ös (a 156-os igen) és a 222-es (ehelyett a Széll Kálmán téri metrómegálló és Budakeszi, Honfoglalás sétány között Budaörsön át megy ideiglenes pótlás) járat a fővárosban, valamint rövidített útvonalon jár a 21-es, a 21A és a 221-es a Széll Kálmán tér és Svábhegy között, valamint a 128-as a Széll Kálmán tér és a Szent János kórház között.

Mindeközben a Dunántúlon is nagy havazás volt, az Időkép stábja Somogy megyében járt, ott Simonfán készítettek képeket, beszámolójuk szerint átlagban harminc centis hóréteg alakult ki. Éjszakától hófúvás nehezítheti itt a közlekedést.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.