Clouds
21 Budapest
Dollár
366,65 Ft
Euró
393,76 Ft
Font
441,67 Ft
Bitcoin
22,996 $

Havas eső és havazás is várható szombaton

Fotó: Unsplash/freestocks
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Éjszaka havas esőre van kilátás, majd napközben folytatódik a csapadékos időjárás: a Tiszántúlon valószínűleg esni fog, míg a szél viharossá is fokozódhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint túlnyomóan borult lesz az ég, inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben.

Délkelet felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra: a Tiszántúlon inkább esőre, nyugatabbra havas esőre, tapadó hóra, ugyanakkor késő délután már a keleti megyékben is egyre kevésbé lesz jellemző az eső.

Éjszaka a már döntően havas esőt, havazást okozó összefüggő csapadékzóna az északi, északkeleti tájakra tevődik át, de mögötte is előfordulhat helyenként hószállingózás.

Szombaton reggel dél felől ismét nő a csapadékhajlam, a Tiszántúlon az esőnek, máshol a havas esőnek, nedves hónak van nagyobb esélye, majd az esőbe váltás határa a nap során egyre nyugatabbra tolódhat.

Az északi, északnyugati szél élénk, az Alpokalján, illetve ma a borsodi és nyírségi tájakon erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 5 fok között várható.