Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Hátba harapta a fehér cápa a szörföst

Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Súlyos sérülésekkel került kórházba a szörfös, akit többek között hátba harapott a nagy cápa.

Súlyos sérülésekkel került kórházba a szörfös, akit többek között hátba harapta a nagy cápa.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Fehér cápa támadt egy szörfösre Ausztráliában, a férfi túlélte a harapásokat – számolt be róla a BBC hírportálja. A 29 éves férfi az Adelaide partjai közelében fekvő Kenguru-sziget egy strandja vizében szörfözött vasárnap, amikor a ragadozó rátámadt.

Súlyos sérüléseket szenvedett, azt mondták, szerencséje volt, hogy túlélte. Miután a mindentől távol eső D’Estrees-öbölben megsérült, sikerült partra jutnia, ezután még 300 métert gyalogolt, hogy segítséget kérjen.

Kézírásos levelében azt írta, hisz abban, hogy teljesen felépül. A balesetről is írt. Éppen a deszkáján ült, amikor ütést érzett a bal oldalán: “olyan volt, mintha kamion ütött volna el”. “Megharapta a hátamat, a fenekemet és a könyökömet és kiharapott egy darabot a deszkából” – olvasható a levélben.

Egy pillanatra látta az állatot, amint az elengedte és eltűnt a vízben. Ezután a férfi kievezett a deszkán.
A kiérkező mentősök egyike azt mondta, “katasztrofálisak” voltak a sérülései, és “elég elképesztő“, hogy képes volt partja jutni, majd még gyalogolni is.

Ausztráliában cápatámadás történt, egy férfi életét vesztette

Michael Rushby a The Advertiser című helyi lapnak elmondta, a férfi nagyon szerencsés, hogy képes volt erre. Megjegyezte, hogy a környéken ritkák a cápatámadások. Az D’Estrees-öblöt lezárták, az embereket arra kérték, kerüljék a környéket.