Állják a sarat a magyar határvédők, tömegével fogják el a migránsokat

Fotó: Határvadász szolgálat közben a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdődött a határvadászok szolgálata, fő feladatuk az államhatár őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt hétvégén is rengeteg határsértőt fogtak el a rendőrök.

2555 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 848, szombaton 882, vasárnap 822, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Az ország belsejében három határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén – idén az eddigi legtöbb – 5270 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

A megelőző héten – augusztus 28-tól szeptember 3-ig – a feltartóztatottak száma 4384 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 19 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 22 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)