Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Hasznos funkció érkezik a Google Chrome webböngészőbe

Google
not image

Kulcsár Péter

2021. április 20. - 19:59

A Google Chrome böngésző alapfunkciójaként mostantól kiemelhetünk egy szövegrészt a weboldalon, amit bárkinek hivatkozásként elküldhetünk.

Nemrég a 90-es verzióra frissült a világ egyik legnépszerűbb böngészője, ezáltal a felhasználók hozzájuthatnak egy rendkívül hasznos funkcióhoz is – egyetlen mozdulattal linkké varázsolhatjuk a weboldal bármelyik részét, amit bármikor átküldhetünk ismerőseinknek.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A júzer által kiválasztott link rögtön a kiemelt részre kerül, ezért nem szükséges görgetni, illetve tovább keresgélni – írta a HVG hírportál.

A funkciót korábban csupán tesztelték, és mindössze egy speciális bővítmény segítségével lehetett használni, mostantól viszont beépítették a Chrome-ba, így bármiféle szoftver telepítése nélkül igénybe vehetjük.

Nem kell mást csinálnunk, mint a kiemelendő szövegre jobb egérgombbal rákattintanunk, ezután a másolás alatti, kiemeléssel kapcsolatos parancsra nyomni. A Chrome ezután egy rövid részletet készít a kijelölt szövegrészről, az url-t pedig e-mailben vagy Facebook- vagy Twitter-üzenetben is elküldhetjük mobilról vagy számítógépről.

A Google szerint az újdonságot fokozatosan teszik elérhetővé a 90-es verzióban, ami azt jelenti, hogy nem mindenkinek fog azonnal megjelenni, de ha türelmesek vagyunk, akkor egészen biztosan számíthatunk a frissítésre.