Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Használtautó-piac: ezen járművek kilométeróráját tekerik vissza leggyakrabban

Bár a használtautó-piac az elmúlt években jóval átláthatóbbá vált, a kilométerórák manipulálása továbbra is világszerte elterjedt gyakorlat.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Immár negyedik alkalommal végzett kutatást Magyarországon a carVertical autóipari adatszolgáltató cég, hogy kiderüljön, mely autók futásteljesítményét változtatják meg leggyakrabban. A tanulmány a carVertical felhasználói által 2022 novembere és 2023 novembere között lekért autótörténeti jelentéseket elemezte.

Végül arra jutottak, hogy a Porsche 911 a leggyakrabban manipulált autó Magyarországon – a carVerticalon ellenőrzött modellek 12,05%-ának tekerték vissza a kilométeróráját. Míg a második helyre a Jeep Grand Cherokee (10,49%) került, a harmadikra az Audi A8 (9,82%), a negyediket pedig az Opel Vectra (9,3%), s az ötödiket a Mercedes-Benz CLS (8,33%) foglalja el. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Magyarországon a húsz leggyakoribb kilométeróra-csalás az Audi, a Volkswagen, a Mercedes-Benz és az Opel négy-négy modelljét érinti – emelték ki. A használt, ám jó állapotú csúcskategóriás járművek iránt nagy a piaci kereslet, ami megmagyarázza, hogy miért olyan népszerűek a csalók körében a német gyártók.

A magyarországi carVerticalon ellenőrzött autók 6,07%-ánál fordult elő kilométeróra-csalás, az átlagos visszatekerési érték pedig meghaladta a 74 ezer kilométert – írja az Origo. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy tavaly nyáron börtönbe került az autókereskedő, aki 4,5 millió kilométert pörgetett vissza az autókban.

Az eset után a hatóságok azt tanácsolták a lakosságnak, hogy végezzenek „néhány elővigyázatossági ellenőrzést, függetlenül attól, hogy kitől vásárolnak használt autót”. Míg ebből a cikkből az derül ki, harminc autóból mennyi bukik meg a műszaki vizsgán. Aggasztó a helyzet, ugyanis egyre nő azoknak a személyautóknak a száma, amelyek nem felelnek meg a legalapvetőbb kívánalmaknak sem.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.