Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Közelebb hozhatja-e egymáshoz Harry-t és Vilmost apjuk betegsége?

III. Károly rákbetegségének bejelentése óta a monarchia elkötelezett híveinek nagy többsége békülésben reménykedik.

Fotó: Vilmos cambridge-i herceg, Sir David Attenborough brit természettudós és ismeretterjesztő dokumentumfilmes, Károly walesi herceg, brit trónörökös és Harry sussexi herceg (b-j) az Our Planet (A mi bolygónk) című új televíziós dokumentumfilm-sorozat világbemutatóján a londoni Természettörténeti Múzeumnál 2019. április 4-én. Attenborough a sorozat narrátora. MTI/EPA/Neil Hall
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Harry herceg kedden rövid látogatást tett Londonban, hogy meglátogassa édesapját, Károly királyt, akinél rákot diagnosztizáltak, majd ezután visszatért az Egyesült Államokba, ahol sporthírességekkel látták Nevadában. A találkozó után a média találgatásokba bocsátkozott a herceg útjának indítékáról, és arról, hogy vajon Harry ezzel próbálta-e javítani feszült viszonyát bátyjával, Vilmos herceggel.

Egyes hírek szerint Harry herceg mindössze 45 percet töltött az apjával, és egyáltalán nem találkozott a bátyjával. A királyi családban azóta van szakadás, hogy Harry herceg és felesége, Meghan Markle úgy döntöttek, hogy visszalépnek a királyi kötelezettségeiktől, és az Egyesült Államokba költöznek. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Már önmagában ez is elegendő volt ahhoz, hogy a felek között elmérgesedjen a viszony, az viszont már olaj volt a tűzre, hogy a házaspár több olyan interjút is adott, amelyben kritikusan nyilatkozott a monarchiáról és a velük való bánásmódról. Anthony Seldon brit királyi történész a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy az eddig látottak alapján nem úgy tűnik, mintha a király betegsége katalizátorként működne a testvérek közeledéséhez.

Úgy véli, hogy a kettejük közötti probléma évről évre csak mélyül, és Harry herceg azt kockáztatja, hogy elveszíti a közvélemény támogatását, ha továbbra is áldozatként állítja be magát. Hozzátette, hogy Harry herceg egy tehetséges és szenvedélyes ember, akiben megvan a lehetőség, hogy jót tegyen, majd hozzátette, hogy személy szerint továbbra is optimista a jövőjét illetően.

Seldon ezt követően elmondta, hogy tudomása szerint a király nyitva hagyta az ajtót a fiai közötti megbékélés előtt, ám a kezdeményezés kizárólag rajtuk múlik.