Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Harry herceg alkoholba fojtotta bánatát Diana halála után – a kokaint sem vetette meg

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Édesanyja halála olyannyira megrázta az akkor még csak 12 éves Harry herceget, hogy később gyakorta nyúlt a pohár után, de a drogokat sem vetette meg.

Harry hercegről szólnak a hírek immáron hetek óta, miután megjelent a Spare című önéletrajzi könyve, melyben kendőzetlenül osztja meg a nyilvánossággal a brit királyi család legféltettebb titkait. Harry herceg már a könyv megjelenése előtt adott interjúkat, ám ezek igen nagy port kavartak nemzetközi szinten is.

Harry pedig most arról is vallott, hogy hogyan élte meg az édesanyja, Diana hercegnő halála utáni időszakot: a herceg a vasárnap megjelent, a 60 Minutes című műsorban adott interjújában beszélt erről Anderson Coopernek. Az interjú során a herceg több meghökkentő beismerést is tett, többek között az alkoholhoz fűződő viszonyáról.

Harry herceg állítja, hogy Diana halála annyira megrázta, hogy később az alkoholhoz nyúlt, de nem vetette meg az olyan drogokat sem, mint például a kokain. Anderson meg is alapozta a kérdést azzal, hogy megkérdezte Harryt, hogy a paparazzókat hibáztatja-e az 1997-es autóbaleset bekövetkezéséért, melyben Diana életét vesztette Párizsban, amikor a herceg még csak 12 éves volt.

Harry úgy válaszolt:

“Igen, úgy értem, gyermekként nyilvánvaló volt számunkra a brit sajtó szerepe anyánk szenvedésében, és rengeteg düh volt bennem, amit szerencsére soha nem fejeztem ki senkinek. De erős alkoholizáláshoz folyamodtam. Mert el akartam zsibbasztani azt az érzést és el akartam terelni a figyelmemet arról, hogy … bármit is gondoltam. És tudod, drogokhoz is folyamodtam.”

Harry azért szívott marihuánát és fogyasztott kokaint, mert a húszas évei végén “reménytelennek” és “elveszettnek” érezte magát. A herceg azt is elárulta, hogy olyan terhet érzett a vállán, ami miatt egyszerűen képtelen volt megsiratni elhunyt édesanyját, ezért kísérleti kezeléseket próbált ki, többek között hallucinogén gombákkal és más pszichedelikus szerekkel.