Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Jelentős, háromszoros díjemelés történt a hazai gyógyszertárakban

A magisztrális gyógyszerek, vagyis a gyógyszertárakban helyben kikevert készítmények készítési díját emelték a háromszorosára.

Fotó: Depositphotos
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Infostart közlése szerint megjelent egy kormányrendelet, melyből kiderült, hogy a háromszorosára emelték az úgynevezett magisztrális gyógyszerek, azaz a gyógyszertárban helyben kikevert készítmények készítési díját.

Mint írják, a drasztikus lépés előzménye az lehetett, hogy az elmúlt időszakban állítólag több gyógyszerész is megtagadta az általa felírt, helyben elkészítendő gyógyszer elkészítését. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Úgy tudni, a gyógyszerészek azzal érveltek, hogy nekik nem éri meg elkészíteni ezeket a gyógyszereket, ugyanis ez számukra ráfizetés.

Az Index megkereste az ügyben a Magyar Gyógyszerészi Kamarát, melynek elnöke, Hankó Zoltán rámutatott, a magisztrális gyógyszerek díja több mint 20 éve változatlan, ám „a díj korrekciójáról a kamara két évvel ezelőtt megállapodott a jogalkotóval, bevezetésére a közeli napokban kerülhet sor”.